header foto header foto header foto header foto
Terug

Lid Worden

Welkom bij MHCZutphen

Lijkt het jou ook zo leuk om te gaan hockeyen? Wij heten je van harte welkom bij MHCZutphen. MHCZ is een van de oudste hockeyclubs die Nederland kent en we bieden veel verschillende hockey-activiteiten aan in een seizoen. Hockey is een teamsport. Op hockey leer je wat samenwerking is, want in je eentje win je geen wedstrijden. Iedereen speelt in het team waar hij/zij het meest tot zijn/haar recht komt.

MHCZ wil voor jou een omgeving vormen, waar iedereen met plezier de hockeysport beoefent en de regels van hockey leert. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn onze doelen. Oftewel, plezier en persoonlijke ontwikkeling! Wil je lid worden bij ons? Lees dan de onderstaande informatie goed door. Onze club heeft vaste momenten waarop nieuwe leden kunnen instromen, afhankelijk van je leeftijd en ervaring.
Inschrijven is alleen mogelijk via onderstaand formulier, niet per email. Ook voor het meedoen met de proeftrainingen moet je ingeschreven zijn.
Mocht je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen hebben dan kun je terecht bij de ledenadministratie, [email protected]

Instroom
(zie hieronder voor instroomprocedure voor de verschillende leeftijdscategorieën)

Wanneer een jaargang zijn maximum heeft bereikt, dan plaatsen we je op de wachtlijst. Criteria die we hanteren zijn woonplaats, hockeyervaring, familie die reeds bij Zutphen lid is en vrijwilligersinzet van ouders. Op het moment dat weer ruimte is in deze groep, bijvoorbeeld door uitstroom, wordt gekeken wie van de wachtlijst kan instromen.
Momenteel is er in alle leeftijden ruimte om in te stromen.


Algemeen
Lid zijn van MHCZ brengt voor jou als lid/ of ouder van een lid verplichtingen met zich mee. Gezien het grote aantal jeugdleden hebben wij ieders hulp hard nodig. Daarom worden ouders van jeugdleden ingedeeld voor het rijden naar uitwedstrijden en als hulpouder achter de bar. Zie hiervoor ook de Club regels : Clubregels. Daarnaast is er uiteraard een grote vraag naar trainers, coaches, scheidsrechters, wedstrijdbegeleiders, etc.
 
Senioren, veteranen en junioren vanaf B-leeftijd zijn verplicht een paar keer per jaar wedstrijden te fluiten van andere teams. Dit kan voor senioren/veteranen ook op zaterdag zijn. Daarnaast verwachten we van je dat je vanaf 2e jaar C start met de online spelregelcursus. Met een inlog kun je gedurende een jaar onbeperkt oefenen, zodat je  vertrouwd raakt met de spelregels. Beheers je 75% van de stof, dan kun je meedoen met een examen.


Nieuwe leden kunnen pas starten in een team of trainingsgroep als hun inschrijving is bevestigd.

Klik hiervoor het inschrijfformulier

Klik op onderstaande tekst voor informatie over:

Benjamins: Instroom jeugdleden zonder hockeyervaring vanaf 5 jaar (doorlopende instroom)
Instroom G-Hockey
Instroom jeugdleden zonder hockeyervaring van 9 tot 18 jaar
Instroom jeugdleden met hockeyervaring
Instroom senioren/veteranen
Instroom trimleden
De aanschaf van materiaal
ContributieJeugdleden zonder hockeyervaring van 5 tot 9 jaar: Benjamins:
De Benjamins starten elk jaar in september. Kinderen die tijdig zijn aangemeld mbv het inschrijfformulier kunnen in principe meedoen. Na aanmelden via het inschrijfformulier nemen we contact met je op. Lees verder hieronder over instroom en de trainingen. Aanmelden kan uitsluitend via het inschrijfformulier. Plaatsing gebeurt altijd door de coördinator nieuwe leden, niet door de trainers. Als er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen, dan wordt gekeken naar de genoemde criteria. Na de inschrijving krijg je bericht als je kind in de nieuwe groep kan starten.

Algemeen

We hechten aan het ritme van de trainingsgroepen, om die reden zijn tussentijdse proeftrainingen na afspraak mogelijk. De eerste drie trainingen zijn proeftrainingen. Als je kind hierna door wil gaan met hockeyen, wordt het lid van de vereniging en is het welkom om bij ons te spelen en training. Je kind krijgt dan een vaste plek in de Benjamins, kan gebruikmaken van alle faciliteiten op de club en is vanaf dat moment contributie verschuldigd. De Benjamins trainen op zaterdagochtend van 9.00 tot 10.00. De training bestaat uit technische oefeningen, spelletjes en als de kinderen wat meer ervaring hebben, het spelen van onderlinge wedstrijden. Zit je kind in de Benjamins? Dan blijft hij/zij in principe een heel seizoen (september tot juni) bij de Benjamins. In het daarop volgende seizoen, afhankelijk van de leeftijd, word je zoon of dochter  ingedeeld in een team van de F of E categorie.

Terug


Jeugdleden zonder hockey ervaring van 9 tot 18 jaar: Basistraining
De basistraining start éénmaal per jaar, in augustus of september. Om te kunnen beginnen moet je bij de start van de trainingen 9 jaar of ouder zijn, of voor 1 oktober 9 jaar worden.
De eerste drie trainingen van een nieuwe groep zijn proeftrainingen. Na deze drie keer  besluit of hockey iets voor jou is. Als je besluit lid te worden, dan kun je vanaf dat moment gebruikmaken van alle clubfaciliteiten en krijg je een vaste plek in de basistraining. Vanaf dat moment ben je contributie verschuldigd. Je blijft dan het hele lopende seizoen in de basistraining. Slechts in uitzonderingsgevallen kun je nog tijdens het seizoen in een team geplaatst worden, bijvoorbeeld als er tekorten zijn in teams. Dit gebeurt altijd in overleg met de coördinator nieuwe leden. Bij de start van het seizoen daarop, in augustus, word je geplaatst in een competitieteam.
Aanmelden kan uitsluitend via het inschrijfformulier. Plaatsing gebeurt door de coördinator nieuwe leden, niet door de trainer. Als er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen wordt gekeken naar de genoemde criteria. Na de inschrijving krijg je bericht als je in een groep kunt starten. De training is op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur.
Terug


Jeugdleden met hockeyervaring

Bij jeugdleden met hockeyervaring bij een andere vereniging, wordt individueel bekeken wat de mogelijkheden voor plaatsing zijn. Bij aanmelding voor 1 juli plaatsen wij je per volgend seizoen in een competitieteam (als er plaats is in je jaargang, zie kopje Instroom). Tussentijdse plaatsing is mogelijk wanneer er ruimte is op een geschikt niveau in de betreffende leeftijdscategorie.Als directe plaatsing niet mogelijk is, kom je op de wachtlijst. Ook een tijdelijk trainingslidmaatschap kan een mogelijkheid zijn. Geef bij aanmelding op het inschrijfformulier duidelijk op bij welke club je hebt gespeeld, in welk team en in welke klasse. Geef ook op hoeveel jaar ervaring je hebt en waarom je naar Zutphen wil komen

Terug


Senioren/veteranen
Senioren kunnen het hele jaar door instromen. Als je ervaring hebt en er is plaats, dan kun je direct in een team geplaatst worden. Als de teams vol zijn dan kunt je tot de nieuwe teamindeling meetrainen, hetzij met een team hetzij in de trimgroep.
Seniorleden zonder ervaring trainen over het algemeen eerst mee in de trimgroep op zondagochtend om de technische vaardigheden aan te leren. Daarna wordt u, als er plaats is, ingedeeld in een team.
Terug


Trimleden
Trimhockey is op een ongedwongen manier hockeyen op je eigen niveau. Het is een ideale manier om even lekker actief te zijn en ook nog eens leuk met bal en stick in de weer te zijn. Je draait lekker mee in een gezellige groep van jong en oud en van allerlei niveau. Dit alles onder begeleiding van een trainer. Leuk als je een tijd niet meer hebt gehockeyd. Heb je nog nooit gehockeyd, geen probleem, het is een prima gelegenheid om te leren pushen, flatsen, hoog slaan en te dribbelen. Je leert het spelletje begrijpen, wat handig is als je kind op hockey zit.  Trimhockey is iedere maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Eerst worden er oefeningen gedaan om de techniek wat op te vijzelen en daarna wordt er met elkaar een partijtje gespeeld. Omdat dit het leukst is, besteden we daar ook de meeste tijd aan. Heb je een keer eens geen zin, blijf je gewoon thuis. Afmelden hoeft niet.
Trimlid kun je worden vanaf 18 jaar; de contributie is bescheiden, en dat is fijn, als je je bedenkt dat je het hele jaar door kunt hockeyen. Alleen bij sneeuw en vorst wordt er niet gehockeyd. In de vakanties gaan we gewoon door. Voor je besluit lid te worden, kun je een paar avonden op proef meedoen. Denk wel aan een bitje en scheenbeschermers. Heb je nog geen stick , dan kun je tijdens de proefperiode er één van de club gebruiken. Als trimmer heb je ook recht om deel te nemen aan het 7x7 hockey. Dat vindt tweemaal in het seizoen plaats, ook op maandag, en wordt beide keren afgesloten met een toernooi met teams van 7 spelers op een half veld.

Meer informatie bij Henk Groeneveld [email protected] 0575 528157. Trimleden kunnen het hele jaar door instromen in de Trimgroep op maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur (kijk in het trainingschema voor de meest actuele tijden). Graag vermelden op het inschrijfformulier met welke groep je wilt meedoen.
Terug


De aanschaf van materiaal
Als definitief besloten wordt te gaan hockeyen moet het onderstaande materiaal aangeschaft worden.
Clubtenue: Zwarte broek of rok, groen shirt, zwarte kousen met een groene band. Te koop bij Harbach in Zutphen. Dit is alleen nodig als je als speler ingedeeld wordt bij een team, niet voor trainingsleden, basistraining of Benjamins.
Schoenen die geschikt zijn voor hockey kunstgras (dit is anders dan voetbal kunstgras)
Scheenbeschermers (verplicht)
Gebitsbeschermer (verplicht)
Hockeystick: deze moet niet te lang en ook niet te kort zijn. Ook niet te licht of te zwaar.
Het gewicht is een heel persoonlijke keuze. Hoe zwaarder de stick, hoe harder je er mee kan slaan. Maar je stickhandeling wordt er ook weer moeilijker, en meestal ook trager, door.

Richtlijn:
 • Je stickhandling blijft het belangrijkst. Hoe gemakkelijk kan je een stick van een bepaald gewicht snel hanteren
 • Ben je wat jonger en niet zo sterk, neem een uitvoering L(ight)
 • Naarmate je sterker wordt kan je overgaan op M(edium) of Heavy)
 • Je positie in het veld is niet bepalend voor het gewicht van de stick. Of je achter, midden of voor speelt maakt dus niet uit.
 • De trainingscoördinatoren hebben verschillende sticks uitgeprobeerd bij mensen van verschillende lengte. Daar is het onderstaande lijstje uit gekomen.

Lengte stick

12026 of 27
12527
13028
13530
14032
15034
16034 of 36 (L)
17036
17037,5
18038,5
Terug

Contributie


Terug

G-hockey
G-Hockey is bedoeld voor deelnemers met een lichamelijke- of verstandelijke beperking in de leeftijd vanaf 7 jaar die het leuk vinden om te sporten bij een sportvereniging. De deelnemers moeten wel in staat zijn om op een veilige manier deel te nemen aan de hockeyactiviteiten. Bij MHCZutphen spelen we in competitieverband op 3 niveaus. Ook bestaat de mogelijkheid om geen competitie te spelen en alleen met de trainingen mee te doen.

Wij hebben 4 G-teams:
 • G1 speelt 2e klasse in competitieverband KNHB
 • G2 speelt 4e klasse in competitieverband KNHB
 • G3 speelt 5e klasse in competieverband KNHB
 • G4 is een trainingsteam speelt geen competitie
Er is een speciale groep van deelnemers die door middel van Visuele Begeleiding kunnen deelnemen aan het hockeyspel.

Trainingen
 • Woensdag voor de teams G1, G2, G3 en G4 van 17.30 uur tot 18.30 uur
 • Vrijdagavond voor de teams G1 en G2/G3 van 19.30 uur tot 20.30 uur.
Wil je meer informatie of een keer komen kijken neem dan contact op met:
Als je in overleg met de coördinatoren lid wil worden van onze enthousiaste G-Hockey ploeg dan kun je je aanmelden via het inschrijfformulier op de website. Je krijgt de mogelijkheid om dan 3 keer mee te trainen en te besluiten of het G-Hockey iets voor je is. In overleg met de coördinatoren word je lid en betaal je vanaf dan ook je contributie!  We vragen je dan om een formulier in te vullen met zaken waar wij rekening mee moeten houden en een verklaring of je wel of niet gefotografeerd wil worden.
Terug

Klik hiervoor het inschrijfformulier