hockey junioren

Lijkt het jou ook zo leuk om te gaan hockeyen?

Hockey is een teamsport. Op hockey leer je wat samenwerking is, want in je eentje win je natuurlijk geen wedstrijd. Iedereen speelt in het team waar hij of zij het meest tot zijn/haar recht komt.  MHCZ creĆ«ert voor jou een omgeving waar iedereen met plezier de hockeysport beoefent en de regels van het hockey aanleert. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn onze doelen. Oftewel plezier en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe zien junioren hockey eruit bij MHCZ?

De junioren van MHCZ zijn kinderen in de D, C, B en A leeftijdscategorie. Dit is vastgesteld door de KNHB. Op ongeveer 10-jarige leeftijd ga je in een D-elftal spelen. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school ga je over naar de C-categorie. Hier speel je twee jaar, vervolgens twee jaar B, twee jaar A, en dan volgt de overgang naar de senioren in het jaar dat je 18 wordt.

Je speelt op zaterdag de competitiewedstrijden, en twee keer per week train je op een doordeweekse dag. Welke dagen tijden en tijden dit zijn, wordt voor de zomervakantie duidelijk als het trainingsschema voor het nieuwe seizoen wordt gemaakt. De wedstrijden worden meestal gefloten door een junioren scheidsrechter.

Selectieteams en breedteteams

Vanaf de D-junioren kennen we selectieteams en breedteteams. Tijdens het seizoen worden alle kinderen beoordeeld via een speler volgsysteem. Naast dit systeem worden de beoordelingen van trainers, coaches, technische coƶrdinatoren en de technisch manager bij elkaar gevoegd.  In de winter is er een zaalhockey-competitie. Ook in de zaal worden trainingen gegeven. In verband met de beperkte beschikbare zaalruimte wordt er 1 keer per week getraind. Ben jij enthousiast geworden?

Voor meer informatie en/ of een proeftraining kun je contact opnemen via [email protected]

We hopen je snel te begroeten!