header foto header foto header foto header foto
Terug

Lid worden

Lijkt het jou ook zo leuk om te gaan hockeyen?
Wij heten je van harte welkom! Onze club heeft vaste momenten waarop nieuwe leden kunnen instromen, afhankelijk van hun leeftijd en ervaring. Hieronder wordt de instroomprocedure voor nieuwe leden beschreven. Overweeg je lid te worden bij MHCZ? Dat stellen we natuurlijk op prijs.Lees de informatie goed door, zodat je een beeld hebt wat je bij ons kunt verwachten.
Inschrijven is alleen mogelijk via onderstaand formulier, niet per email.Ook voor het meedoen met de proeftrainingen moet je ingeschreven zijn. Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Stel ze gerust aan [email protected]

Instroom

Zie hieronder voor instroomprocedure voor de verschillende leeftijdscategorieën.

Wanneer een jaargang zijn maximum heeft bereikt worden kinderen op de wachtlijst geplaatst. We houden hierbij rekening met zaken als woonplaats, hockeyervaring, familie die reeds bij MHCZ lid is en vrijwilligersinzet van ouders. Op het moment dat weer ruimte is in deze groep, bijvoorbeeld door uitstroom, wordt op grond van de criteria gekeken wie van de wachtlijst kan instromen. Momenteel is er in alle leeftijden ruimte om in te stromen.

Algemeen

Lid zijn van MHCZ betekent dat je lid bent van een gezellige, middelgrote hockeyclub. Met elkaar zorgen we ervoor dat iedereen plezier heeft in het trainen en het spelen van wedstrijden, en vanaf de B-leeftijd het fluiten van wedstrijden. Lid zijn betekent ook dat we verwachten dat iedereen helpt om sporten bij MHCZ mogelijk te maken. En dat is hard nodig bij zoveel jeugdleden. We delen ouders van jeugdleden in voor het rijden naar uitwedstrijden en als hulpouder achter de bar. Zie hiervoor ook de Club regels :Clubregels. Daarnaast zien we graag dat ouders zich willen inzetten als trainer, coach, scheidsrechter, wedstrijdbegeleider, maar ook voor klussen en organisatorische zaken.
Senioren, veteranen en junioren vanaf B-leeftijd zijn verplicht enige malen per jaar wedstrijden te fluiten van andere teams. Dit kan voor senioren/veteranen ook op zaterdag zijn. Daarnaast dienen zij over een scheidsrechterskaart te beschikken. MHCZutphen biedt hiervoor meerdere keren per een scheidsrechterscursus aan.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Ben je een nieuw lid? Je kunt starten in een team of trainingsgroep als je inschrijving is bevestigd. Klik op onderstaande tekst voor informatie over:

Benjamins: Instroom jeugdleden zonder hockeyervaring vanaf 5 jaar (voor 1 oktober van het lopende seizoen)
Instroom G-Hockey
Instroom jeugdleden zonder hockeyervaring van 9 tot 18 jaar
Instroom jeugdleden met hockeyervaring
Instroom senioren/veteranen
Instroom trimleden
De aanschaf van materiaal
Contributie

Benjamins
Jeugdleden zonder hockeyervaring van 5 jaar (voor 1 oktober van het lopende seizoen) tot 9 jaar kunnen jaarlijks vanaf begin september starten. Je moet als jeugdlid wel tijdig aangemeld zijn via het inschrijfformulier. Ben je aangemeld en dus ingeschreven? Dan nemen we contact met je op. Lees verder hieronder over instroom en de trainingen.

Aanmelden kan alleen via het inschrijfformulier. Je wordt als nieuwe Benjamins geplaatst door de coördinator nieuwe leden. Zodra je geplaatst bent in een nieuwe groep, ontvang je hierover bericht. Als er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen, dan wordt gekeken naar de genoemde criteria (kopje Instroom).

Algemeen uitgangspunt is dat je drie trainingen als proef kunt volgen. Als je kind hierna door wil gaan met hockeyen, wordt het lid van de vereniging en betaal je contributie. Je zoon of dochter krijgt dan een vaste plek in de Benjamins.

De Benjamins trainen op zaterdag ochtend van 9.00 tot 10.00. De training bestaat uit technische oefeningen, spelletjes en als de kinderen wat meer ervaring hebben, het spelen van onderlinge wedstrijden. Na de training staat er voor de Benjamins een gratis bekertje ranja klaar. Ouders kunnen dan nog even gezellig napraten. Kinderen blijven in principe een heel seizoen (september tot juni) bij de Benjamins, en worden in het daarop volgende seizoen, afhankelijk van hun leeftijd, ingedeeld in een F- of E- team geplaatst.


Terug

Basistraining
Jeugdleden zonder hockey ervaring van 9 tot 18 jaar starten in de basistraining. Deze training start eenmaal per jaar, in augustus of september. Om te kunnen beginnen moet je bij de start van de trainingen 9 jaar of ouder zijn, of vóór 1 oktober 9 jaar worden.

Algemeen is dat de eerste drie trainingen van een nieuwe groep proeftrainingen zijn. Na deze drie keer besluit je of hockey iets voor jou is. En wij hopen dat dit een positief besluit is! Als je besluit lid te worden, krijg je een vaste plek in de basistraining. Met veel jeugdleden train je wekelijks om je hockeyvaardigheden te ontwikkelen en partijtjes te spelen. Als lid betaal je contributie.

Je traint en speelt het hele lopende seizoen in de basistraining. In uitzonderingsgevallen kun je nog tijdens het seizoen in een team geplaatst worden, bijvoorbeeld als er tekorten zijn in teams. Dit gebeurt altijd in overleg met de coördinator nieuwe leden. Bij de start van het seizoen daarop, in augustus, word je geplaatst in een competitieteam.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Plaatsing gebeurt door de coördinator nieuwe leden, niet door de trainer. Als er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen, dan wordt gekeken naar genoemde criteria (kopje Instroom). Na de inschrijving krijg je bericht als je in een groep kunt starten.

De training is op vrijdag van 18.30 - 19.45 uur.


Terug

Jeugdleden met hockeyervaring
Ben je bij een andere vereniging lid geweest? Dan wordt per persoon bekeken welke mogelijkheden voor plaatsing bij MHCZ er zijn. Bij aanmelding voor 1 juli plaatsen wij je per volgend seizoen in een competitieteam (als er plaats is in je jaargang, zie kopje Instroom). Tussentijdse plaatsing is mogelijk wanneer er ruimte is op een geschikt niveau in de betreffende leeftijdscategorie.

Algemeen Als directe plaatsing niet mogelijk is, kom je op de wachtlijst. Ook een tijdelijk trainingslidmaatschap kan een mogelijkheid zijn. Geef bij aanmelding op het inschrijfformulier duidelijk op bij welke club je hebt gespeeld, in welk team en in welke klasse. Geef ook op hoeveel jaar ervaring je hebt en waarom je bij MHCZutphen wilt spelen.

Terug

Senioren/veteranen
Senioren kunnen het hele jaar door instromen. Als je ervaring hebt en er is plaats, kun je direct in een team geplaatst worden. Als de teams vol zijn, dan kun je tot de nieuwe teamindeling meetrainen, hetzij met een team hetzij in de trimgroep. Seniorleden zonder ervaring trainen over het algemeen eerst mee in de trimgroep op zondagochtend om de technische vaardigheden aan te leren. Daarna word je, als er plaats is, ingedeeld in een team.

Terug

Trimleden
Trimhockey is op een ongedwongen manier hockeyen op je eigen niveau. Het is een ideale manier om even lekker actief te zijn en ook nog eens leuk met bal en stick in de weer te zijn. Je draait mee in een gezellige groep van jong en oud en van allerlei niveau. Dit alles onder begeleiding van een trainer. Leuk als je een tijd niet meer hebt gehockeyd. Heb je nog nooit gehockeyd, geen probleem, het is een prima gelegenheid om te leren pushen, flatsen, hoog slaan en te dribbelen. Je leert het spelletje begrijpen, wat handig is als je kind op hockey zit.

Trimhockey is iedere maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Eerst worden er oefeningen gedaan om de techniek wat op te vijzelen en daarna wordt er met elkaar een partijtje gespeeld. Omdat dit het leukst is, besteden we daar ook de meeste tijd aan. Heb je een keer eens geen zin, blijf je gewoon thuis. Afmelden hoeft niet.